maanantai 4. maaliskuuta 2013

Bedroom planning for a friendYstäväni pyysi minulta apua makuuhuoneen sisustuksen suunnitteluun. Hän oli jo aloittanut maalaamalla seinät siniharmaiksi. Ikkunaseinä on maalattu valkoisella. Ystävälläni, vaikka nainen onkin, on aika maskuliininen sisustusmaku. Linjojen tulee olla selkeitä ja kaiken "romppeen" poissa silmistä.

Leveä valkoinen verholauta jatkuu koko ikkunaseinän ja vielä seuraavallekin seinälle.. ja se on vaatekaapin tiellä. Ehdotan, että siltä seinältä, jolle lauta jatkuu, mutta jolla ei ole ikkunaa, lauta postetaan ja sen alle maalataan valkoinen raita. Tämä siksi, ettei koko seinää tarvitse maalata uusiksi (vasta maalattu). Epäilen lisäksi, että valkoista maalia jäi jäljelle? Tähän voisi siis käyttää jämämaalit. Muutoinkin valkoinen raita tuosi tilaan ilmettä ja olisi jatkumo verholaudalle. 
Ystävälläni on makuuhuoneen lattiaan täydellisesti sointuva valkolakattu lipasto, jonka voisi sijoittaa kuvassa näkyvälle seinälle. Sen ylle seinähyllyt kirjojen säilytystä varten. Hän on oikea lukutoukka!
Muhkeat harmaat ja siniharmaat verhot peittämään koko ikkunaseinää. Ikkunaan sälekaihtimet valkoiseksi maalattua tai lakattua puuta. Yöpöydän ylle seinään kiinnitettävä lukuvalo. 
Tehosteväriksi sopisi ripaus keltaista, kts. alla.
Pohjapiirros ei mittakaavassa, viitteellinen. Kuvat luonnoksia, joista  huonekalujen asettelu selviää:


Vanha sängyn runko säilytetään. Kattolamppua ei tässä suunnitelmassa ole, sillä sen vaihtamisesta ei ollut puhetta. Ja niin, miltäs vaikuttaa? Tuotteet pääosin IKEA ja Kodin1.
Voin laittaa tuotetietoja, jos niitä kaipaillaan.

Ei kommentteja: