keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Bathroom - Kylpyhuoneen suunnittelua

Siis, meillä on muutto ja remontti edessä toivottavasti jo tänä keväänä. Ensimmäinen remontoitava huone tulee olemaan kolmikerroksisen talon (kellari-ensimmäinen asuinkerros-yläkerta) yläkerran kylpyhuone-wc, jonka putkistoihin täytyy tehdä korjauksia oletetun kaato-ongelman vuoksi. Samalla menee vaihtoon parhaat päivänsä nähnyt kylppärin sisustus.

Tältä kylppäri näyttää nyt:Wc-istuin, suihku ja lavuaari on aseteltu epäkäytännölisesti, mutta tähän tuskin tulee muutoksia remontin yhteydessä, joten järjestyksen kanssa on vain elettävä ja otettava se suunnittelun lähtökohdaksi.

Olen hieman alustavasti suunnitellut tulevaa sisustusta..
Lavuaarin alle tai ylle ei allaskaappia / peilikaappia, sillä tilaan ei mahdu suihkukaappia ja en halua laittaa suihkuverhoa.. kaapit kostuisivat siis jatkuvasti. Näiden sijaan ajattelin tilaan korkeaa kaappia. Lavuaarin alle tulee posliinijalka ja ylle pelkkä peili. Lisäksi kapea suihkuseinä suojaamaan korkeaa kaappia roiskeilta. Kaappi sijoitettaisiin wc-istuimen viereen. Wc-istuimen haluan vaihtaa malliin, jossa säiliö on upotettu seinään (ah sitä siivouksen helppoutta). Tällöin seinään täytynee tehdä ulkoneva osa, jonka yläosaan voisi soveltaa kauniin avohyllykön, idean sain näistä, asuntomessujen sivuilta löytyneistä kuvista:
 

Huomaa kauniit lattialistat! Kokkola 2011 Asuntomessut VillaWhite pesuhuone.

Kokkola 2011 Asuntomessut, VillaWhite - pesuhuone

Pyyhekoukut siirtyisivät oven ja wc-pytyn väliselle seinälle.

Alunperin suunnittelin päässäni aika perus kylppäriä: suuret valkoiset seinälaatat ja pienet harmaat lattialaatat + valkoinen korkea kaappi. Kokkolan asuntomessujen kuvien tummanruskea-valkoinen kylppäri alkaa kuitenkin innostaa minua enemmän! Lattialaatoiksi haluaisin ruskeat, metallinhohtoiset laatat ja seinään edelleen suuret, valkoiset laatat. Tässä esimerkkiä, molemmat Cellon valikoimista:

Seinälaatta: http://www.cello-info.com/?id=149&product=500581423&subgroup=20505040&style=&language=2

 
 Muut kalusteet saisi edullisesti IKEA:sta wc-istuinta lukuunottamatta. Toivon että vanhan lavuaarin voi hyödyntää uudessakin kylppärissä. Tässä pieni kollaasi:

IKEA

Kattoon ajattelin kuultavaksi valkoiseksi käsiteltyä paneelia ja ja siihen upotettuja valaisimia. 
Saa nähdä kuinka paljon suunnitelma muuttuu kun sitä todellisuudessa lähdetään toteuttamaan ja parempi puoliskoni saa sanotuksi painavan sanansa..

Mutta, miltä alustavat suunnitelmani vaikuttavat?Some stuff for our future bathroom.Ei kommentteja: