keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Heimtextil


 Heimtextil on Frankfurtissa vuosittain järjestettävä suuri sisustustekstiilimessutapahtuma. Tänä vuonna se sijoittui aikavälille 9-12.1.2013. Joka vuosi joukko asiantuntijoita ennustaa tulevan vuoden trendejä antamaan suuntaviivoja alan ammattilaisille.

Vuoden 2013 sisustustrendit on kuvattu neljän erilaisen persoonallisuuden avulla, joilla kaikilla on omat toiveensa, tavoitteensa ja ideansa. Tässä lyhyet, vapaat suomennokset persoonien kuvauksista:The Historian
http://heimtextil.messefrankfurt.com/frankfurt/en/besucher/trend/trends_2012/the-historian.html

"Historioitsija"  halveksii nykyaikaisia, kertakäyttöisiä hilavitkuttimia. Hän täyttää kotinsa taitavana käsityönä tehdyillä, kestävillä tuotteilla ja yrittää sisällyttää jotain historiallista nykyaikaiseen elämäntyyliinsä. Mieltynyt 1600- ja 1700-luvun tyyleihin.

  
 Persoonan suosimaa väripalettia himmentää kirkkaan päivänvalon poissaolo.Valo siivilöityy materiaalin läpi paljastaen helmeilevät vaaleat sävyt, metallisen kiillon ja himmeät tummat sävyt. 
The Eccentric
http://heimtextil.messefrankfurt.com/frankfurt/en/besucher/trend/trends_2012/the-eccentric.html

"Eksentrinen" metsästää ja keräilee erikoisia ja ainutlaatuisia esineitä ja yhdistelee niitä surutta näyttäviksi kokoelmiksi perinteisten kappaleiden kanssa. Tämän modernin boheemikon intohimo on dekoratiivinen taide.Eksentrisen kodin täyttää materiaalien kirjo, jossa runsaat sekä toisaalta vähäiset kuviot mahdollistavat eksoottisten, prameilevien ja eleganttien värisävyjen yhdistelmät.The Inventor
http://heimtextil.messefrankfurt.com/frankfurt/en/besucher/trend/trends_2012/the-inventor.html

"Keksijä" on älykäs vapaa ajattelija, joka kokeilee ja tutkii miten elämästä saisi loihdittua tyydyttävää, hauskaa ja innostavaa, kaikkea samaan aikaan. Pitää yhdistelmistä joissa käytännöllisyys kohtaa viihdyttävyyden. Haluaa jättää oman jälkensä designeihin.


Keksijän väripaletti on leikkisä valikoima eloisia sävyjä.The Geologist
http://heimtextil.messefrankfurt.com/frankfurt/en/besucher/trend/trends_2012/the-geologist.html

Rakastaa taikka kunnioittaa luontoa sen kaunistavine ja tuhoavine voimineen. Geologisti on tietoinen meitä ympäröivien tuotteiden valmistuksen vaikutuksista ympäristöön, vastuullinen mutta vaativa kuluttaja. Ripaus myrkyllisiä kirkkaita värejä ja metallinhohtoa valaisee geologistin urbaania luolaa. Epätavalliset pintaefektit elävoittavät tummia luonnonsävyjä.
Mikä trendipersoona tuntuu omimmalta? Itse kallistun kahden viimeisimmän puoleen.. Geologistin väripaletti viehättää ja toisaalta Inventorin ajatus käytännöllisyyden ja hauskuuden yhdistämisestä. Tai käytännöllisyyden ja kauneuden. Rakastan kauniita käyttöesineitä.

Hauskaa seurata alkavatko nämä trendit näkyä ja miten ne alkavat näkyä kauppojen valikoimissa.

Mikäli kiinnostaa tutkailla vuoden trendejä tarkemmin, heimtextil-messujen nettisivuilta voi tilata ns. Trend Bookin hintaan 54€.

Kaikki kuvat lainattu heimtextil-messujen kotisivuilta.


Ei kommentteja: